Spørsmålet som grunnla Reodor

Nassir Achour hadde vært gründer omtrent hele livet. Så spurte han: Hva om du tar verktøykassa til de store selskapene, og gir den til en gründer som prøver å gjøre en forskjell? Svaret ble Reodor, hvor han nå er daglig leder.

Nassir startet Reodor sammen med Hallgeir Knutsen, Christopher Henriksen og Malin Husefest. Den gangen jobbet de sammen i kommunikasjonsbyrået Trigger, som Reodor etter hvert spant ut av. 

– For min del så var det å spinne ut i Reodor en uttrykt ambisjon da jeg gikk inn i Trigger. Da jeg begynte å snakke med dem, før jeg startet der, ønsket de å utforske innovasjon og forretningsutvikling som nye fag- og forretningsområder, forteller Nassir.

Kid in a candy store

Gjennom Trigger fikk han og kollegene en plattform hvor de blant annet utforsket det å utvikle innovasjon for etablert næringsliv. De fikk kombinere driven og kunnskapen de hadde opparbeidet seg som gründere med ressursene til et stort, etablert selskap. Det var, som Nassir selv sier, som å være a kid in a candy store. 

– Når du er gründer, så må du fighte for alle ressursene du trenger. Og det er det som gjør at du jobber dag og natt hver gang du får en mulighet. Du tar ikke ressursene for gitt, sier han. 

Nassir, Hallgeir, Christopher og Malin begynte å tenke på hvordan man kunne ta dette videre. Løsningen ble en avdeling innad i Trigger, som etter hvert spant ut til å bli Reodor. 

– Vi ville være grundere som fikk lov til å jobbe med verktøykassene til de store selskapene, sier han.

Startet tidlig

Nassir kommer fra en gründerfamilie, og ble tidlig fascinert av forretningsutvikling og verdiskapning. Selv har han vært gründer siden han gikk ut av videregående. 

– Rett etter videregående møtte jeg to italienere som hadde bodd i Norge noen år og importerte økologiske råvarer og var veldig gode på det. Så da gikk jeg inn med dem, mest på businessiden hvor de trengte bistand, og startet en nettbutikk for hjemlevering av økologiske råvarer, sier han. 

Senere gikk han inn i eiendomsbransjen, hvor han kjøpte boliger, pusset de opp og solgte med fortjeneste. Deretter gikk veien videre til musikkbransjen, hvor han blant annet var med å starte plateselskapet Nora Collective og lansere en strømmetjeneste for musikk, kalt vidFlow. Fem år senere begynte han i Trigger, og kort tid etter, Reodor.

Det viktigste prosjektet

I dag handler hverdagen til Nassir hovedsakelig om å utvikle Reodor som selskap. Det kan bety alt fra driftsoppgaver, rekruttering og kundedialog, til prosjektarbeid. Det prosjektet som ligger nærmest hjertet, er imidlertid Reodor selv. 

– Det er det prosjektet jeg er mest inne i, og som er mitt hovedfokus. Det er det morsomste av alt. Jeg synes det er gøy å se miljøet vi har klart å bygge. Vi kommer jo fra mye praktisk erfaring, og nå har vi i tillegg klart å bygge et av de sterkeste faglige miljøene i det vi driver med, sier han. 

Selv om Reodor som selskap har oppnådd mye på kort tid, forteller Nassir at de fremdeles er lang unna der de skal ende opp. Han bruker mesteparten av sine våkne timer på å tenke på hvordan han og teamet hans kan fortsette å vokse og skape verdi, og han har klare ambisjoner for fremtiden. 

– Det jeg har lyst til at vi skal måles på, er at for alle pengene som investeres i oss, så skal vi gi mer tilbake til samfunnet enn om de pengene hadde blitt investert andre steder. Vi skal måles i hva vi gir tilbake, hva vi skaper. Hvilken impact vi har hatt på samfunnet, forteller han. 

Sjekk ut Reodor på LinkedIn for å få jevnlig, faglig påfyll.